Alla inlägg under februari 2011

Av Johanna Gustafsson - 20 februari 2011 15:46

Nu tänkte jag ta och berätta lite kortfattat om mig.


Ja som de flesta vet så heter jag Johanna. Kommer ursprungligen från Östergötland, där jag bott fram till jag var 19 år. Då började mitt vuxenliv kan man säga. Flyttade då ihop med min nuvarande sambo Fredrik. Tog ett stort kliv kan man säga och flyttade enda bort till Ljungby, en helt "främmande" stad men jag var inte rädd för det, tvärtom. Såg det som en utmaning eller just då tänkte jag väl inte direkt, var bara så glad att äntligen få slippa pendla till min älskling. Trivdes väl sådär i Ljungby, kom på att det kanske inte var som "hemma". Men jag kämpade på och bodde ändå där i 9 månader. Måste säga att jag ändå fått mycket erfarenhet därifrån, arbetslivserfarenhet. För 16 månader sedan så flyttade vi till Jönköping och här trivs vi jättebra. Tänk att tiden går så himla fort. Jag är ju utbildad undersköterska och har jobbat på lite olika ställen men nu har jag äntligen fått en tillsvidareanställning och jag är så himla lycklig! Ja vad ska man säga mer. Känns som jag tappade tråden lite. Men jag är iaf en omtänksam person som bryr mig om min omgivning och vill inte att någon ska må dåligt. Tycker om när det händer saker, vill helst att det ska hända någonting hela tiden annars blir jag lätt uttråkad. Tänker mycket på hur framtiden kommer se ut och det känns så underbart, jag har verkligen en framtid. Mer om det kommer i framtidsplaner. Jag tycker om att komma hemifrån och se andra miljöer, är inte rädd för nya utmaningar. Är som person väldigt blyg men när jag träffar folk som jag kan lita på så öppnar jag upp mig och uppfattas inte alls som blyg och det är väldigt skönt. Men som i grupp är jag den person som inte säger så mycket, vilket jag försöker jobba på. Att prata inför grupp har alltid varit det värsta jag vet.


Ja detta får räcka så länge. Kommer säkert komma in på presentation när jag skriver om de andra rubrikerna eller ämnena.


Med tanke på att det är en presentation om MIG, så passar det ju bra med en ego-bild:)



Av Johanna Gustafsson - 20 februari 2011 15:44

Har nu i brisst på annat suttit och gjort en lista på förslag på saker som jag kan skriva om här i bloggen.


Tex:


  • Resa

  • Min familj

  • Min största kärlek

  • Min första kärlek

  • Min barndomsvän

  • Min bästa vän

  • Ett minne jag aldrig glömmer

  • Ett minne jag helst vill glömma

  • Barndomsminne

  • Utbildning

  • Fritidsintresse

  • Första lägenheten

  • Bästa film

  • Bästa låt

  • Mitt hockeylag

  • Mitt arbete

  • Syskon

  • Om mig

  • Favoritplats

  • Här har jag bott

  • Här vill jag bo

  • Favoritpryl

  • Framtiddrömmar/planer

Ja, kanske inte så jättepåhittigt. Men det är ju såna här punkter som livet handlar om och som är intressant att veta.


Tar nog och börjar redan idag, har så grymt tråkigt.


Av Johanna Gustafsson - 20 februari 2011 14:17

Ja då var helgen snart slut och jag känner mig någorlunda frisk, inbillar mig iaf det. Nevars men är nog så gott som frisk, tar la ett tag innan man känner sig helt okej. Men imorgon blir det iaf kick off, ska bli spännande och se vad det innebär, aldrig varit på det innan. Kommer ju även en hemlig gäst höhö, undra vem det kan vara...


Sitter här i soffan och kollar på filmen "Puss". Inte världens bästa film men funkar att slökolla på hehe. Alexander Skarsgård är ju med så finns ju iaf något fint att kolla på;) Har även fått i mig lite middag fastän jag inte var hungrig. Även städat av lite också, det var verkligen behövligt och lite roligare att komma igång med något annat än att bara vila hela tiden. Har även satt igång en maskin med tvätt, söndagsgöra. Funderar även på att städa av toan lite, skulle också behövas. Sen finns det säkert massa annat att göra, men tänker bara göra det jag känner att jag vill göra eller har lust med. Är ju en härlig känsla när man fått lite städat. Ska nog även hålla på med lite scrapbooking också.


Somnade väldigt sent inatt, typ vid 3 eller nått. Värdelöst när man inte kan sova. Låg och lyssnade lite på min iPod och till slut somnade jag. Har hittat en jättebra låt som jag bara älskar -Ten miles med Infernal, helt sjukt bra! Har fått in lite låtar i min iPod också, runt 1300 låtar så det lär ju räcka till resan.


Nä ska se klart på filmen nu och fundera lite över vad jag ska ha för rubriker och skriva om. Hm. Skriver nog lite senare och då har jag nog bestämt lite rubriker som jag kommer avslöjja.

Av Johanna Gustafsson - 19 februari 2011 23:44

är typ bäst (när den fungerar som det ska och iTunes fungerar). Älskar denna pryl. Synd bara att det bara är 8Gb, hade gärna haft 32Gb eller så. Håller på och matar in en massa bra musik i den nu, blir grymt. Ska ha den fulladdad av en massa bra musik inför Florida:D Är ett riktigt teknikfreak, älskar även min miniPC, systemkamera mm. Mycket teknikprylar att ta med på resan: Systemkameran, digitalkameran, videokamereran, iPoden, 2 mobiltelefoner (den gamla och den nya), miniPC. Ja det var nog allt. Den tekniska världen är helt grym och jag bara älskart!


Har redan börjat förbereda inför resan, som tex ladda iPoden med en massa musik och rensa bort gammal dålig musik. Mår så bra utav musik.


Ska rensa vidare och sen gå och lägga mig, är ganska trött om man säger så.


På tal om annat, sitter och funderar på vad jag ska skriva i min blogg. Bloggar enbart för min del, ingen  annans och jag skriver precis vad jag vill. Men jag är så pass smart att jag inte sitter och skriver om folk och nämner namn och så, skriver mer för att jag själv ska förstå och sen är det bara roligt att det finns folk som läser och gillar det jag skriver, men kommentera gärna så jag vet vilka ni är som läser. Funderar på att ha olika rubriker eller som ett ämne, typ tex ett barndomsminne, bästa vän, familjen, husdjur osv. Kanske inte så jättepåhittat, finns ju många som gör så men jag snor den idén för jag tycker att den är bra!


Good night !

Av Johanna Gustafsson - 19 februari 2011 21:28

Ja när jag är febrig så drömmer jag så konstiga drömmar, kallat det feberdrömmar! Kan få ihop det så himla konstigt och det är så verkliga drömmar också, scary. Marddrömmarna är värsta, men inatt var det mer konstiga drömmar. Har iaf sovit ganska så gott inatt men vaknade av att min älskling inte låg bredvid mig då han redan åkt till jobbet, började ju 05.40 idag. Dagen har gått ganska fort trots att jag typ inte gjort nått. Tagit det så lugnt som möjligt. Tanken var väl att jag skulle se lite filmer, blev iaf en film; Tusen gånger starkare och den var helt okej. Började med att kolla på Puss men blev lite uttråkad så satte mig lite och fixade med liten foton. Får se klart på filmen imorgon eller om det blir senare ikväll innan jag går och lägger mig. Känner mig lite trött faktiskt.


Nu är min älskling hemma hos mig och vi har ätit lite mat tillsammans och myst lite. Vill bli frisk! Blir så uttråkad av att bara vara hemma och inte göra något. På måndag blir det iaf jobb igen, varese jag är frisk eller ej. Blir en ganska skön vecka, men kan nog vara ganska bra och börja med att ta det lite lugnt.


Nu känns det betydligt bättre, fortsätt så! Men kan fortfarande inte riktigt släppa...

Av Johanna Gustafsson - 18 februari 2011 16:52

Jaha då blir det att vara hemma hela helgen från jobbet. Vill bli frisk nu! Så jäkla tråkigt och ligga hemma, är så uttråkad. Får roa mig med att kolla på film, har ju en del att välja mellan. Vaknade imorse vid 6.15 av att telefonen ringde, var från psyk och de behövde folk men jag är ju sjuk, så det blir inget jobb för mig. När jag ändå var uppe så passade jag på att ringa till jobbet och meddela att jag inte kommer kunna jobba imorgon heller (lördag) och då kom vi överens om att det var bättre att jag var hemma hela helgen så jag blir helt frisk och kan gå på kick offen på måndag. Var precis kallsvettig när jag vaknade och kände mig precis borta. Så nu har jag hela helgen att bli frisk på, ska ta det så lugnt jag bara kan.


Hade hellre varit på jobbet och jobbat, är så mysigt att jobba helg. Blir liksom en annan stämning när man jobbar helg. Men men, nu är det som det är. Nästa vecka blir det att jobba två kvällar och sen kick offen då sen drar vi ev till svärföräldrarna på torsdagen, långledig. Blir mysigt att umgås lite med dem, känner mig verkligen som hemma när jag är hos dem.


Åh vad jag längtar till den 30 mars, Florida:D Det är ju inte långt kvar ju och tiden går ju fort. Kommer bli så sjukt bra det här!


Kan inte sluta tänka på hur fan du tänker, men nu vet jag ju iaf. Du har gjort ett val och det är väl iofs ganska skönt så slipper man gå och tro saker. Men fyfan säger jag bara! Nu kommer ju iaf mina val att bli lätta.


Trevlig helg på er!

Av Johanna Gustafsson - 17 februari 2011 22:35

Jag som trodde att jag var frisk men icke. I går ringde jag till jobbet och sa att jag nog skulle kunna jobba på fredag för jag kände mig ändå någorlunda pigg, inte riktigt hundra men ändå så pass att jag ev skulle kunna gå och jobba som imorgon fredag. Men nu på eftermiddagen/kvällen så kom den där jäkla frossan tillbaka och helt orkeslös. Blev att ringa till jobbet och sjukanmäla sig igen, inte kul men vad gör man. Så imorgon ska jag bara vara hemma och vila och försöka bli frisk till på lördag då jag ska jobba igen, hoppas hoppas. Saknar mitt jobb och mina tanter:)


Varför slutar man aldrig förvånas för? Jag är så jäkla dum som går och hoppas och tror att det är så. Varför ska jag lägga ner energi på människor som ändå skiter i mig? Blir så jäkla förbannad. Hur tänker folk egentligen? Ska försöka och "börja om" och vara med folk som får mig att må bra och som bryr sig om mig lika mycket som jag bryr mig om dem. Har jag verkligen någon som jag kan prata om allt med? (Om man bortser från min älskade mamma då) Ibland känns det fan inte så, kanske jag som överdriver men ofta känns det så.


Ska ta och krypa ner i sängen nu hos min älskling och försöka koppla bort saker ting, mår ju bara dåligt av att tänka på det! Men nu vet jag ju iaf hur det ligger till.

Av Johanna Gustafsson - 16 februari 2011 22:07

Finns fan folk till allt. Denna gång var det vår bil som de varit på. Gaaaaah, är så arg, så arg. Snott våra blinkers och försökt bryta upp förardörren, vad i helvete gör man så för. Idioter! Kan folk inte skilja på mitt och ditt! Detta kan fan inte vara sant. På bara mindre än en månad så har de både snott massa saker från vårt förråd och så nu bilen, vart ska detta sluta? Kommer ju få garage nu i mars så det är ju bra, men vem vet finns säkert någon jäkel som bryter sig in där också. Kan man ha mer otur än oss?


Dagen har iaf varit helt okej fram till kl 14 då vi upptäckte detta. Planen var att vi skulle åka till Willys och handla och även gå en promenad där omkring men vi fick åka iväg till skroten och fixa nya blinkers. Kvällen blev iaf bra till slut. Tog en skön promenad sen lagade vi lite mat och kollat lite på film. Man får väl ändå se det som att det kunde varit värre, kunde ju lika gärna varit lägenheten som de brutit sig in i (bara hålla tummarna för att detta aldrig kommer inträffa!).


Är någorlunda frisk nu, bara kännt mig lite febrig idag men det var skönt att komma ut lite och inte bara ligga inne. Ska iväg och jobba igen på fredag. Nästa vecka är jag ledig torsdag-söndag, göttigt. Vi funderar på att dra hem till svärf och även planera lite mer ang vår resa. Nu ska jag kolla vidare på tvn och sen kanske se någon film eller så.

Ovido - Quiz & Flashcards