Alla inlägg under augusti 2010

Av Johanna Gustafsson - 16 augusti 2010 02:19

Värdelöst när man inte kan sova eller kan somna om. Gick och la mig vid kl 22 och somnade då men så vaknade jag och kunde inte somna om. F åkte iväg till jobbet vid kl 01. Nu kan jag bara inte sova. Har ont i magen också. Funderar på om det kan vara mjölk som mig mage inte tål för när jag druckit ganska mycket mjölk under en period så blir magen dålig... Suck!


Som sagt imorgon blir det att dra till af, funderar på om jag ska dra dit direkt när dem öppnar eller om man ska vänta till efter lunch eller innan lunch. Sånt som märks, beror ju på när jag somnar om och hur magen mår imorgon bitti. Efter af blir det nog att ev kolla i någon affär eller så. Måste fixa klänning, kofta, liten handväska och ev skor till bröllopet som är nu i september, panik typ. Vet i sjuttan vad jag ska ha för färg på klänningen eller om den ska vara kort eller lång, hm. Tar den som sitter bäst! Lite speciellt när det är bröllop, det får ju inte vara svart eller vitt och man får tydligen inte ha leggins heller, så då vill man ju inte ha för kort klänning heller, så får bli en liten längre (det är ju ändå ganska kyligt i september). Ska även klippa mig innan bröllopet, frågan är bara vart. På tal om att klippa: klippte F idag för tredje gången och med tanke på att han vill att jag ska klippa honom igen så lär han vara ganska nöjd över hur jag klipper honom. Måste erkänna att det blir ganska bra ändå, för att vara nybörjare. Kanske skulle bli frisör hehe. Nevars, men vore kul att ha som ett extra jobb på sidan av.


På tisdag blir det att lämna bilen kl 8 för att få lagat ett hål i avgasröret eller vad det var, låter som sjuttan. På onsdag blir det kanske att älsklingen och jag firar tre år (egentligen är det på torsdag, men då jobbar han). Blir kanske att fira med bio och ett resturangbesök, mys. Älskar min lilla plutt  Tänk att vi har hållt ihop så länge och jag älskar honom lika mycket, kärleken bara växer och växer och jag känner mig så lycklig. Så underbart med en framtid med honom. Resten av veckan vet jag inte vad som händer, blir kanske bara att vara hemma och ta det lugnt, skööönt efter mycket jobb sista tiden. Om det blir dåligt väder tänker jag kolla på en del filmer, har många att se. Vill speciellt se Änglavakt, den är nog jättebra. Pappa kommer kanske på besök och då ska vi gå ut i skogen och plocka svamp, han brukar vara duktig på att hitta svampen. Är så sugen på kantareller.


Helgen har varit mycket behaglig. Mest tagit dagarna som de kommit och gjort vad vi känt för. Så mysigt att vara tillsammans. Varit och kollat i lite affärer och åkte lite med mopeden.


Nä blir kanske ett inlägg imorgon, nu ska jag snart försöka gå och lägga mig i sängen igen och sova. Good night!


Saknar min lilla Karin. Saknar tiden i skolan, shit så kul vi har haft!


  

Av Johanna Gustafsson - 15 augusti 2010 18:17

Nu har jag semester kan man säga. Men måste till af imorgon och anmäla mig som arbetslös igen för nu är ju sommarjobbet slut och något fast jobb har jag ju inte, bara massa timvik hit och dit. Blir spännande och se hur mycket jag kommer få jobba, det vet man aldrig. Men hoppas verkligen det behövs folk där jag varit i sommar, för nu när jag har jobbat natt har jag trivts jättebra och haft jättebra arbetskamrater. Vet inte hur länge jag kommer vara ledig nu, kan bli en vecka, kan bli två, kan blir en månad, kan bli två månader, sånt som märks. Men hoppas på att man får jobba lite i september för nu i augusti har jag jobbat en del så jag vet att jag kommer få pengar så man klarar sig i september. Skönt med lite ledigt!


Blir ett kort inlägg nu. Ska göra stuvade makaroner nu, mums så gott! Blir kanske ett inlägg lite senare sen.



Av Johanna Gustafsson - 11 augusti 2010 02:52

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; shit vart tar tiden vägen? Denna sommar har gått så jäkla fort och det börjar bli höst ju. Det var ju nyss helg och nu har denna helg också tagit slut eller för ett tag sedan, det är ju redan onsdag:S Har bara två nätter kvar på mitt sommarjobb och det känns väldigt konstigt, vart har dessa åtta veckor tagit vägen? Känns så trisst att sluta jobba nu när man kommit in i rutinerna och kommer bra överens med personal och så, trivs verkligen. Speciellt nu när jag jobbat natt. Vi kommer så bra överens, som en liten familj liksom. Skrattar och skojjar med varandra. Men ska i alla fall bli lite skönt att få bli lite ledig, som det ser ut nu i alla fall. Man vet ju aldrig om något jobb dyker upp och då går ju det före ledigheten såklart! Hoppas jag får hoppa in och jobba en del där jag varit i sommar. Annars funderar jag på att plugga, men blir väl inte förens till nästa höst eller så. Socionom kanske? Hm, är inte alls lätt att komma på vad man vill bli eller vad man passar att jobba med. Bra när man får testa på lite olika jobb och se vad man tycker om och vad man passar som liksom. Men en sak vet jag iaf; att jag vill arbeta med människor.


Har varit en skön tisdag med en ledig dag tillsammans med min älskling. Länge sen vi var lediga tillsammans, vi har hela tiden gått om varandra nu när jag jobbat dag och han har haft lååånga dagspass. Man tröttnar i alla fall inte på varandra och det är ju en fördel. Så idag har vi varit en sväng ute på A6 och besökte bland annat Elgiganten där jag köpte ABBA singstar samt en extern hårddisk. Var ju inte så länge sedan som jag sålde mitt singstar men ångrade det och såg att det var ett sånt bra pris på ett annat singstar, så jag slog till på det. Är ju trots allt roligt att ha ett singstar, ett bra festspel tex. Har även gått runt Västersjön och åkt och kollat lite i Axamo, ett fint badställe där. Sen på kvällen gjorde vi hemgjord pizza, mums. Nu på kvällen blev det lite kortspel (Chicago). Nu sitter jag här och kollar på Familjen annorlunda medan min älskling ligger och sover så gott. Jag ska ju jobba natten som kommer så lika bra att vända på dygnet igen och försöka vara uppe ett tag och sen sova långt in på dagen så man orkar hålla sig vaken hela natten. Ska bli så himla skönt att vara ledig i helgen och ev ett tag till. Finns så mycket jag vill göra som jag inte hunnit med när man jobbat. Blir mycket pyssel hemma och en del slappande framför tvn, sååå skönt. Sitter även och planerar en resa som jag och F ska göra framöver, typ i slutet av augusti eller någon gång i september. Funderar på att dra till Norge eller nått. Vore kul att se något annat. I och med att vi båda har jobbat så mycket i sommar och typ gått om varandra har det inte funnit tid till någon resa och inga pengar heller för den delen. Men nu i augusti väntar en stoor lön, jippi! På tal om Familjen annorlunda; kollar på gamla avsnitt och bara älskart! Såna härliga familjer. Och vilka härliga barn, så himla snälla och gulliga. Skulle också kunna tänka mig att ha tio barn om dem vore så snälla. Visst lite bråkiga och skrikigt kan dem väl vara men det hör ju till och det är inget överdrivet. Men så mysigt med en sån stor familj då behöver man aldrig vara ensam. Jag hatar verkligen att vara ensam, kan vara skönt ibland men borde kännas skönt att veta att man har en sån stor familj som älskar en.


Borde bli bättre med bloggandet så det slipper bli så långa inlägg. Men det är ju lätt att säga slutar ändå med ett långt inlägg ändå hehe. Ska kolla vidare på tvn nu


Denna snygging drömde jag om inatt, IGEN! Inga dåliga drömmar heller kan jag lova   Jag har tydligen fått Persbrandt på huvvet. Måste vara efter att jag träffat honom live här i Jönköping. Det slog allt!   


  

Av Johanna Gustafsson - 2 augusti 2010 03:09

Jahopp då var denna lediga helg över, shit vad tiden går fort! Men haft en skön helg. I fredags kom min bror och pappa och hälsade på, mycket trevligt. Blev lite käk och film. I lördags drog jag och min älskling till Göteborg. En jättemysig dag! Gick först på Nordstan och käkade kinabufé och sen shoppade vi lite, bland annat bröllopspresent till mamma och hennes man:) Hoppas dem blir glada. Efter det drog vi till Liseberg där vi körde omkring i säkert en timme för att hitta parkering, hur mycket bilar som helst. Till slut hade vi tur och råkade få tag på en plats där ett par precis skulle åka iväg, riktigt tur. Sen gick vi och strossade på Liseberg, åkte dock inget. Var inte direkt sugna på att åka karuseller, tycker det är mysigt att bara gå där och spela och så. Lyckades i alla fall vinna 2 st 200g Marabou chockladkakor samt 2 st centerrullar, lite tur måste man ha. Men hade gärna vunnit en sån där stor 2 kgs toblerone, hade varit kul hehe. Spelade lite flipper inne på spelhuset samt kastade lite basket, kul! Kollade på en 3D film, häftigt. Käkade lite på Burger king och sen drog vi hem. En lyckad dag. Mysigt att komma iväg lite.


Sitter här och kollar runt på lite alternativa resor för mig och älsklingen, några resmål: London, Kroatien, Las Vegas. London är väl det som skulle bli billigast och jag vill mer än gärna åka dit igen. Hittade en resa som skulle gå på ca 2800kr (hotell+flyg). Skulle vara så jäkla kul att komma iväg, men vi får se hur det blir med det. Kanske kan bli en resa till Stockholm i alla fall och hälsa på min moster, vore riktigt mysigt. I och med att både F och jag har jobbat hela sommaren så har man ingen tid att åka iväg just nu. Kanske blir att vi åker till min moster i Västervik också och hälsar på, himla vacker stad det där. Roligt att träffa sina mostrar också.


Skulle vara kul med en ny pryl igen hehe. Typ en iPhone eller så, men dem är alldeles för dyra, inte värt det och jag hatar iTunes, det är det värsta. Har ju en iPod redan och då måste man ju använda iTunes. Men men, coolt med allt som har med apple att göra, iPhone, iPod:) Får satsa på ett köksbord istället. Men kul med nya prylar annars. Jag är en riktig prylbög. Men får vänta till november då jag får ny mobil igen, kanske att man väljer en iPhone då, får se vad månadspriset hamnar på.


Blir verkligen konstigt med sömnen nu när man jobbar natt. Somnar jättegott när jag kommer hem där vid 7.30 på morgonen efter att ha jobbat hela natten. Men nu när man är ledig är det inte lika lätt. Somnar inte så lätt på kvällen och när man väl somnat blir det att man sover länge på dagen, men men. Ska ju jobba ikväll igen, så får väl sova länge på dagen idag sen, typ till 15 eller något. Trivs med att jobba natt annars. Ett himla bra gäng jag jobbar med. Hoppas att det löser sig med jobb till hösten sen. Typ timvik eller något. Verkar ju i alla fall som att jag kan få jobba där ibland, dem har i alla fall skrivit upp mig, så det är ju bra:D Sen sitter jag och funderar på vad jag skulle vilja läsa och så. Är verkligen sugen på att läsa till socionom, men vad är det som sätter emot? Hm! Ska tänka på det och prata med min styvfar och se vad han säger, han är ju socionom, så han vet ju vad det jobbet innebär och så. Har ju även två kusiner som är socionomer hehe. Men vore kul om man kunde läsa till något sånt. Vill arbeta med något där man hjälper människor i olika situationer. Tror det skulle passa mig. Inom psyk är ju också intressant. Nä jag får fundera vidare och jag är öppen för förslag och tips!


Ska väl försöka och komma i säng snart. Har precis sett klart på serien Aspiranterna, skitbra! Har även sett klart Anna Holt. Två mycket bra polisserier. Älskar såna. Får börja kolla på något nytt, har ju en del serier och filmer att välja på. Bra inför hösten för då lär det säkert bli en del film. Ser faktiskt fram emot hösten, gillar hösten. Alla säger att dem blir så deppiga och så på hösten, men jag trivs. Finns väl inget bättre än att tända ljus och mysa ner sig i soffan med älsklingen med en bra film och lite te:) Visst sjuttan är det skitskönt med sol och värme, men man tröttnar på det efter ett tag. Är det alldeles för varmt ett längre tag blir man helt matt. Men det är det som är så bra med Sverige att vi har fyra olika årstider, då hinner man liksom aldrig tröttnat. Jag gillar alla årstider på olika sätt, men bäst är ju sommaren och vintern.


På onsdag åker vi hem till mamma och går på Skänningemarknad:D Älskar marknader. Men blir en kort sväng, åker hem igen på torsdag kväll då F börjar jobba kl 01 på natten:(  


Sov gott!


En bild från underbara Råå. Hur härligt som helst.


  



Ovido - Quiz & Flashcards