Alla inlägg under november 2010

Av Johanna Gustafsson - 8 november 2010 14:53

-Ja det vet man aldrig. Rätt vad det är så dyker det upp ett jobb och då är man inte ledig längre hehe. Det är det jobbiga när man är timvik att man aldrig vet hur man kommer jobba:( Kan bli inringd när som, man kan inte riktigt slappna av. Men ska försöka njuta ändå och ta tillvara på tiden. Man kan ju inte vara tillgänglig dygnet runt, man har ju ett annat liv också. Men måste säga att jag haft en jäkla tur -6 veckors nattarbete liksom. Hur skönt som helst och under dem veckorna visste jag ju hur jag skulle jobba, blev lite bortskämd med det. Verkar som att det är lugnare nu med jobb men det är väl för folk vill spara sin semester till december! Man vet ju aldrig, någon kan ju bli sjuk eller att det kommer in ett extra vak och då behövs det ju mer folk. Skulle vara skönt med några nätter till så man vet att man får en hyffsad lön iaf. Som tur är har man lite pengar undanstoppade ifall man skulle få en dålig lön, så det känns ju väldigt bra! Som jag vet nu så har jag ett nattpass på söndag igen, skönt med helg- och nattarbete tycker jag. Kändes konstigt att jobba igen efter att ha varit ledig men känns skönt att komma tillbaka till vardagen.


Oj vad klockan springer ifrån än när man jobbat natt och sover på dagen. Gick upp vid kl 13.30 och gjorde pannkakor. Sen har jag haft ett ganska långt och mysigt samtal med mamma, känns så skönt att ha en mamma som bryr sig om andra. Känns också så skönt när hon säger att hon är så stolt över mig och mina syskon. Njöt verkligen denna gång jag var hemma hos min familj. Synd bara att tiden går så fort.


Nu ska vi snart åka iväg och handla lite mat. Vi funderar faktiskt på att köpa smörgåstårta. Är så sjukt sugen på det. Tänkte köpa det i helgen, men då var den ju slut. Åh vad mysigt det är att vara tillsammans med min älskling, men imorgon ska han ju jobba igen. Men kanske att vi får vara lite lediga tillsammans på onsdag. Har ju lite kvar att fixa klart med skrivbordet och så, men de här dagarna har vi inte haft någon ork över till att fixa det, känns som det varit någonting hela tiden. Måste ju åka iväg med mopeden också den här veckan. Imorgon ska det ju tydligen bli snö, vad mysigt:) Ska verkligen försöka ta och njuta nu när man är ledig. Brukar ju oftast blir så att man inte tar vara på sin lediga tid och dagarna bara försvinner, man tar det förgivet liksom. Sen känner man när man ska jobba -varför tog jag inte vara på tiden och njöt för. Klart att man njuter men kanske inte på det sättet man skulle. Ikväll ska vi nog iaf ta och kolla på lite tv och tända lite ljus och mysa, känns som det var väldigt länge sedan.


Ska dra med mig älsklingen till City gross nu, mors och hej!





Av Johanna Gustafsson - 6 november 2010 16:11

Lite lugnare dag om man jämför med veckan. Gick upp skapligt för att skjutsa F till jobbet. Var egentligen jättetrött och hade gärna legat kvar i sängen men tog mig i kragen och klev upp och klädde på mig och skjutsade iväg honom. Efter det drog jag till Eko och fyndade lite till. Hittade jättefina saker till hemmet. Drog sedan till City gross och köpte clementiner för 5 kr/kg, sjukt billigt. Köpte även lite Pepsi som också bara kostade 5 kr/st, sjukt billigt det också. Det gäller att köpa på sig när det är så billigt. Blev även lite andra grejjer.


Har varit nere i källaren med mina leksaker som jag tog med mig hem från mamma, skönt att bli av med dem. Har plockat med massa grejjer också, inte riktigt färdigt. Imorgon blir det att sätta upp en hylla över skrivbordet som vi kan ställa lådorna på som vi lagt pennor och sånt i, skitsmarta lådor från Ikea. Kommer bli sjukt bra tror jag.


Ska väl ta lite och fika, en smörgås eller så, är så hungrig. Lite tidigt att börja med kvällsmaten nu. Ikväll blir det lax, potatis, sparris och hollandiesås. Mums. Usch så trist att älsklingen jobbar idag. Hade velat ha en lugn och skön pysseldag med honom här hemma och få ordning på de sista grejjerna, men får bli imorgon istället. Imorgon kommer både han och jag att jobba natt. Se om det blir lite mer pass sen. För som jag vet nu så ska jag jobba imorgon och sen nästa söndag. Alltid något;) Kan vara skönt med lite lugnt också och inte en massa jobb hela tiden men tackar ju såklart inte nej om jag får något. Några pass i veckan är perfekt och sen lite ledigt. Nätter är ju skitbra, för då blir det många timmar på en gång och då blir det mer pengar.


Nästa vecka ska vi åka iväg med mopeden och ställa den i en ladugård hos Fredriks chef, fan vad schysst av honom asså. Slippa hålla på och krångla och leta efter något förråd i stan som antagligen är väldigt dyrt. Så nu blir det att börja åka buss till jobbet när både Fredrik och jag jobbar, men det går bra det med.


Ska göra annat nu. Kanske blir ett inlägg senare eller imorgon!

Av Johanna Gustafsson - 6 november 2010 00:03

Schemat är verkligen fullspäckat just nu men jag njuter! Har inte riktigt haft tid med bloggandet. Blir en lite uppdatering nu istället. Är ganska trött men blir ett litet inlägg ändå.


Är hemma i Jkpg igen efter mycket farande hit och dit men denna vecka och slutet av förra har varit underbar och jag har bara njutit av att ha något att göra varje dag. Synd bara att man inte hinner göra allt som man vill. Tiden går så fort när man har roligt. Blev ingen lugn stund här hemma heller, massor att fixa i lägenheten och massa inköp av möbler och prylar. Det är så kul med nytt! Har köpt nya högtalar till tvn, skrivbord, tvbänk, massa småplock och massa grejjer till hemmet. Vardagsrummet har blivit jättesnyggt med tvbänken och skrivbordet, jag är så nöjd. Ikea is the shit! Äntligen få sitta vid ett skrivbord än att sitta i soffan med darorn. Men det är långt ifrån färdigt, en hylla ska upp på vägen och en massa småplock. Ligger grejjer typ överallt. Har också med mig massa grejjer hem från mamma, både mina grejjer som jag hade när jag var liten och sånt som jag handlat när jag var där. Har ju köpt nya gardiner till vardagsrummet också, likadana som vi har i sovrummet fast dessa är mörkblå, skitsnygga! Det är så kul att göra om. Synd bara att vi har så fula tapeter, men men:( Har även hunnit handla lite mat på City gross och Maxi. Skulle egentligen köpt en liten smörgåstårta som älsklingen och jag skulle äta ikväll, men dem var slut. Får bli en annan dag, har varit så sugen på det så länge. När vi kom hem med alla grejjer så kom vi på att vi skulle behöva lite mer skruvar och så, så vi drog till Jula där vi visste att det var 50% på ALLT! Vi visste att det var skitmycket folk och att det antagligen skulle vara ganska utplockat, men ändå handlade vi för nästan 1000 kr. Vilka fynd vi gjort sista tiden asså. Så skruvarna blev väldigt dyra hehe. Skulle ju bara handlat skruvar men notan slutade ju på 1000 kr. Nu efter att ha hållt igång hela dagen känner jag hur trött jag är i kroppen och lite värk i ryggen. Ska plocka lite till bland saker och sen lägga mig i sängen och kolla på tv för att sen sova. Imorgon blir det väl ännu mera plock och försöka ta det lite lugnt, har ju verkligen varit någonting varje dag.


Lite om veckan:


I onsdags fyllde ju min lillebror år så det blev att gå upp tidigt och gratta honom. Han blev mycket glad för sina paket. Sen åkte vi in till Lkpg och gick på Flygvapenmuseumet -skithäftigt! Blev bara ett museum, hann inte med mer. Drog sen till Ikea och käkade och kollade på lite grejjer. Blev inte så mycket mer affärer förutom ÖB i Skänningen, där har dem värsta fyndavdelningen där man alltid hittar något. Köpte en chokladask till mamma som tack för att hon gjort hemma hos oss när hon var här och för allt vi fått -det var hon verkligen värd. Köpte även lite presenter till lilla Melvin. På kvällen sen kom Sara och Melvin som också sov över hos mamma och W. Jakob kom också. Fick jättegoda pajer och god chokladmousse. Var en mysig kväll, men vi flesta var trötta så vi gick och la oss skapligt. På morgonen sen när jag kom in genom dörren (sover ju i Jakobs gamla rum i garaget) så hör jag en liten gullig röst som säger hallå och då är det Melvin som är vaken. Gullunge! Käkade lite frukost tillsammans och åkte vi till tippen och slänge lite gamla leksaker. Melvin och Sara följde också med. Blev även en sväng till Brunneby där vi handlade lite god cider till maten. Melvin fick välja en egen och han var så lycklig. Käkade lite tillsammans sen blev det en lite promenad ner till sjön där Melle fick kasta lite sten och springa av sig. Sen kom vi på värsta bästa idén att M & S skulle också följa med ut till pappa. M ville så gärna träffa kossorna. Han blev superglad när han fick se pappas traktor och träffa kossorna, han tyckte dem var lite roliga hehe. Han var inte alls rädd för dem och han var inte blyg heller för pappa eller E. När vi gick in i pappas hus så kom det fram en skitsöt katt till oss och det är pappas "nya" katt. Jag blev så glad för jag älskar ju katter. Gick sen runt lite i huset för att visa Melvin att det inte var någon hemma, han var rädd att det var någon inne i huset. Sen kom E hem och sen pappa, då fick vi lite fika och satt och pratade lite -jättemysigt! Kändes så bra att var där hemma hos pappa och så kul att S och M ville följa med. Vi fick kolla på ritningar till huset som ligger bredvid deras hus som dem håller på och renoverar, verkar som att dem kanske kommer bo där istället. Verkar som att det kommer bli jättefint och det behövdes verkligen renoveras, det behöver pappas hus också. Får se om dem kanske renoverar pappas hus också. Ska bli väldigt kul att se när det är klart. När vi skjutsade hem M och S så satt M och sa: gött mos eller, Örjan haha. Så rolig han är. Han tyckte det var skitkul att säga Örjan, verkar som han gillade honom. Kändes trist att lämna av dem sen. Hade verkligen haft en riktigt mysig dag tillsammans<3 På kvällen sen åkte vi till Jakob och firade honom. Han bjöd på tacos -mums. Fick även träffa hans lilla katt som var väldigt blyg tyvärr. Hon är ju inte van vid så mycket folk, men fick i alla fall se den. Jag vill också bo i hus. Tyckte att Jakobs hus var så mysigt. Kollade lite på Grannfejden också, haha fan vad roligt det var. Det verkade som han blev glad för det han fick av mig, speciellt fotoalbumet, jättekul att se hur glad han var att se dem bilderna som han inte visste om att jag hade tagit. Efter att vi varit hos honom åkte jag och F hem till Jkpg. Kändes konstigt men var väldigt skönt att komma hem ändå och få sova i sin egna säng. Men gud vilken härliga vecka det har varit. Jag är så glad över att ha en ån stor och mysig familj, det är guld värt! Älskar er allihopa.


Shit vad jag skriver mycket, men det blir så när jag inte skrivit på ett tag och när det finns mycket att skriva om. Jag älskar att skriva av mig. Men vill bli bättre på att skriva, så svårt att formulera sig ibland och få det att låta bra. Hoppas ni orkar läsa allt!


Har tagit en del bilder, men har inte lagt in dem på datorn. Lägger ut dem på bloggen en annan dag när jag orkat tömma kameran.


Nä nu blir det mera fix och sen sängen!


Godnatt!

Av Johanna Gustafsson - 2 november 2010 21:31

Har varit en skön dag med mycket på schemat. Började med en långpromenad med mamma längst sjön på ca 1 h. Sen blev det lite fix här hemma hos mamma för att sedan börja med att rensa upp på vinden bland alla gamla leksaker och böcker och massa andra grejjer. Riktigt kul att gå igenom sina dockor, barbidockor, böcker, gosedjur och massa annat -blev som barn på nytt. Har såna minnen i huvudet när jag såg dessa leksaker och böcker, att man kommer ihåg så mycket ändå när man ser en pryl från sin barndom. Åren går så jäkla fort, känns inte som att det var så himla länge sen som man satt där på golvet och lekte med sina dockor hehe. Rensade och slängde endel, mest böcker. Ska försöka få med mig så mycket som möjligt med mig hem till Jkpg för en vacker dag står man där och själv ska ha barn och då vill man ju gärna ha sina leksaker. Nu på kvällen kom Fredrik hit och gud vad härligt det var att träffa honom igen, han var så himla snygg när han kom. Han hade på sig sin nya tröja som han fått av sin pappa samt sina nya snygga jeans, skitsnygg och han är min!   Blev tacos nu på kvällen med familjen (känns som det är fredag). Var även iväg och handlade lite till mamma för hon var så himla trött efter att stått och lagat mat och sånt hela dagen till Tobiass födelsedag som är imorgon. Hon har även bakat ett gott bröd som jag älskar.


Imorgon skulle vi ha åkt till Örebros simhall men vi har velat fram och tillbaka och Tobias verkade inte så sugen på att åka dit så vi skiter i det. Blir att åka till Linköping istället och gå på lite museum, bland annat Flygvapenmuseumet. Ska bli intressant och jag menar det är ju inte så ofta man går på museum. Blir väl även att gå runt lite i Linköping -älskar denna vackra stad! Tobias fyller ju år imorgon så funderar på om man skulle bjuda honom på fika eller någon lättlunch, får ju inte bli för mycket mat för på kvällen blir det ju fest med massa god mat. Då kommer även Jakob och sin flickvän samt Sara och Melvin (som ska sova över här). Ska bli jättemysigt! 


Just det, har fått en till natt nu på söndag. Skönt med lite mer jobbnätter. Pengar behövs ju alltid och jag trivs verkligen med att jobba natt som jag sagt innan. Hoppas verkligen det blir mer nätter. Verkar ju som att det funnits endel pass nu när jag inte varit hemma, typiskt! Men har iaf två nätter och jag menar november månad har ju precis börjat så det lär ju bli mer :)


Nä ska ta och kolla vidare nu på FB och lite andra sidor för att sen gå och lägga oss skapligt, upp och fira lillbror imorgon som fyller hela 14 år:D


  

Av Johanna Gustafsson - 2 november 2010 00:16

Så, nu är jag tillbaka till bloggen igen. Har haft fullt upp dessa dagar och har inte haft någon tid över för bloggande. Tiden bara spriger ifrån en och nu är vi inne i november månad, helt sjukt!


I söndags när vi kom hem från svärf så kom mamma och Tobias till oss kort efter att vi kommit innanför dörren, men det visste vi ju att dem skulle göra så det är ju inget med det. Var så mysigt att träffas igen, var ju ett tag sen sist och mammas humör var på topp:) Märktes att dem trivdes hemma hos oss, inget klagande eller så. Mamma fick sova i vår säng, egentligen skulle jag också ha sovit i min egna säng men Tobias fick sova på golvet och han snarkade så förskräckligt så det slutade med att jag gick ut och la mig i vardagsrummet på madrassen hos älsklingen. Kändes konstigt att gå och lägga sig i sin egna säng och så får Fredrik ligga ute i vardagsrummet själv på en stor madrass, så det kändes skönt att krypa ner hos honom istället. Kände också att jag klarade inte av Tobiass snarkande, hihi. Efter att vi käkat och så, så drog mamma och jag iväg till Eko och Ikea och efter det handlade vi mat på Maxi. Var så himla mysigt att gå med sin mamma på Ikea och allt, kan sakna den tiden då man bodde hemma och åkte och handlade tillsammans och så. Men tycker det är mycket skönare och ha sitt egna och sen träffas ibland och då hitta på saker tillsammans , mor & dotter liksom! Kändes ju lite konstigt att det var jag som handlade mat och sprang omkring på Maxi med en inköpslista och plockade till mig det jag skulle ha och att sen betala och att min mamma står och packar MINA varor haha. Brukar ju vara tvärtom, men snacka om att man känner sig vuxen då och mamma kände också att det kändes så konstigt. Det är hur skönt som helst att bli behandlad som vuxen för en gångs skull och få bestämma själv.


På kvällen gjorde vi varma mackor och hade mysigt tillsammans. Tyvärr var mamma så trött efter att kört bil så hon somnade ganska så tidigt. Men Tobias, jag och Fredrik myste ner oss i soffan och kollade på lite film medan mamma sov så skönt i vår säng. Så skönt att se att hon kan slappna av och så fastän hon inte är hemma, ett tecken på att hon känner sig hemma hos oss :) Det är så roligt med mammor för dem har så svårt att koppla av och kan inte låta bli att plocka och städa när dem besöker sina barn, i alla fall är vår mamma sån. Och inte nog med det så hade hon med sig massa grejjer när hon kom; ägg, blommar och massor. Blev jätteglad såklart men inget hon hade behövt att ta med sig ju.


Igår var vi i stan och shoppade och åt macka på Subway. Fredrik köpte sig ett par skitsnygga märkesjeans, inte alls likt honom att köpa märkeskläder. Jag köpte två toppar och lite annat. Roligt när man hittar saker som man verkligen behöver och när man hittar kläder som man är fin i. Mamma shoppade också en massa. Besökte även Eko idag igen. Köpte även ett par skitsnygga skor på Sportex! Efter att ha sprungit i massa affärer så åkte vi hem och gjorde hamburgare och packade ner våra grejjer. Dags att åka till nästa ställe -hem till Bbg. Blev bara hem och vända för min del. Idag kommer Fredrik också hit till Bbg. Han kunde inte åka med igår för han skulle på en utb idag med jobbet. Så ikväll får jag träffa honom.


Imorgon kommer Sara och Melvin hit, ska bli så kul att träffa igen. Hoppas att dem sover över också, vore skitkul. Tobias fyller ju också år imorgon - hela 14 år, stor grabb det där! Funderar på om vi ska dra till Örebros simhall. Fredrik är väldigt sugen på att dra dit även Tobias vill gärna åka dit, så får se hur det blir. Kan vara kul att hitta på något med Tobias när han fyller år och allt. Jag skulle gärna också vilja åka dit, det är ju skitkul att bada hehe. Idag vet jag inte vad som händer, blir mer att ta dagen som den kommer och umgås med mamma. Kanske gå upp på vinden och tar ner lite grejjer som är mina. Även ta en långpromenad, skönt. Sen på torsdag blir det ev att åka till min bror Jakob och fira honom för han fyller ju också år nu i november. Ska bli kul att träffas igen och få träffa hans tjej och hans lilla katt. Kanske blir att försöka hinna med att träffa K också och någon mer, vi får se vad vi hinner med. På fredag sen åker vi hem, blir att stanna till hos pappa där innan och besöka farmors grav, tända ljus och lägga dit min sten som jag köpt som det står; Saknar dig<3 på, den är jättefin!


Nä nu ska jag ta och sova är skittrött efter en lång dag och efter att kört från Jkpg i mörkret.


Godnatt!

Ovido - Quiz & Flashcards